Garanti och retur

Hur lång garantitid är det på produkter jag har beställt?

Alla elverktyg har i regel minst 1 års garanti, i vissa fall kan man registrera sig för en förlängd garanti vilket isåfall framgår på förpackningen eller i medsänt garantibevis. Detta gäller för material- och tillverkningsfel och under förutsättning att varan har utsatts för normalt slitage. I första hand tillämpas reparationsgaranti på defekta varor. Utbytesgaranti ger, vid defekt vara, nya delar eller en ny vara under garantitiden. Vid ett garantiärende kommer produkten skickas direkt till tillverkaren eller någon av deras sammarbetspartner för vidare hantering som gör en slutgiltig bedömning.

Förtydligande kring garanatin på elverktyg som gäller för alla vaurmärken:
Garantin omfattar inte apparatdelar som utsätts för förslitning som t.ex. klippsatser, driftskomponenter, skärblad, avtagbara borstar, batterier.

Garantin gäller inte om:
- apparaten används på ett felaktigt sätt eller behandlas oförsiktigt
- apparaten skadas till följd av för stor belastning, felaktig behandling eller främmande föremål
- defekten upstår till följd av att bruksanvisningen inte följs
- en reparation eller försök till reparation genomförs av annan personal än den från tillverkaren eller en auktoriserad försäljare.

  

Returrätt för företag

Vid eventuella returer kontakta oss inom 14 dagar. Vi erbjuder full returrätt inom 14 dagar under förutsättning att varan och förpackningen är i originalskick, dvs. oanvänd och inte skadad. Returrätten gäller endast lagervaror med följande undantag; gäller inte nedsatta varor eller varor som ingår i kampanjerbjudanden, varor som avlägsnats från originalförpackningen, inredning. Returrätten gäller heller inte varor som har tillverkats enligt dina specifikationer eller som har anpassats efter dina önskemål.

När varan mottagits och returen godkänts av oss krediterar vi ditt konto. Återbetalning sker med samma betalsätt som användes vid köpet. Vid retur utan kontakt med vår support har du som avsändare ansvar för eventuella kostnader och förluster. HairGear löser inte ut paket mot postförskott. Du står för fraktkostanden på 80 kr till vårt lager.

Vid paketerbjudanden – som till exempel köp 3, betala för 2 – gäller ångerrätt endast på hela erbjudandet. Det går inte att returnera en enskild artikel ur ett paketerbjudande.

För att returnera en vara, kontakta vår support på support@hairgear.se innan. 

 

Ångerrätt som privatperson

Lagen om konsumentskydd vid distansavtal och hemförsäljningsavtal (2005:59) anger att konsumenter i vissa fall har rätt att frånträda ett köp genom att lämna eller skicka ett meddelande om detta inom 14 dagar (eller i tillämpliga fall inom 7 arbetsdagar) från den dag konsumenten tog emot varan eller en väsentlig del av den. Ångerrätt gäller ej på beställningsprodukter eller inredning. När du ångrat köpet får du tillbaka dina pengar snarast eller senast inom 30 dagar ifrån att vi mottagit och kontrollerat produkten. Återbetalning sker med samma betalsätt som användes vid köpet. 

För att din retur ska bli godkänd måste produkten vara obruten, oanvänd och finnas i originalförpackning med tillhörande emballage. Tänk på att du står för risken om varan skadas när den fraktas tillbaka till oss. Du står för fraktkostnaden på 80 kr tillbaka till vårt lager. Se därför till att varan är väl förpackad. Varan ska vara komplett. För att returnera en vara, kontakta vår support på support@hairgear.se innan. 

Vid paketerbjudanden – som till exempel köp 3, betala för 2 – gäller ångerrätt endast på hela erbjudandet. Det går inte att returnera en enskild artikel ur ett paketerbjudande.

Genom att genomföra köp via HairGear godkänner du dessa villkor.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och ändringar på sidan.